Sok it to me

ihavethesocksBij ons thuis ben ik verantwoordelijk voor de was. Normaal kom je als man nog wel weg met een excuus als “Daar heb ik geen verstand van”, maar als je een titel als confectie-ingenieur hebt trapt je vrouw daar niet in. Dus bij het verdelen van de taken was deze voor mij.

Ik weet niet hoe het met u is maar ik vind het een kloteklus. Het is er dus een die ik geregeld uitstel met als gevolg dat de wasproblemen zich, letterlijk, opstapelen. En met een kind valt er best veel te wassen.

De laatste tijd is het er ook niet van gekomen. Geen tijd, vergeten, uitstellen en weer vergeten. Hoe dat vergeten mogelijk is terwijl de deur van het washok een duidelijke bobbel van het uitpuilen vertoont is een raadsel, maar het gebeurt. En nu is het crisis. Sokken-crisis. Gisteren was de nood al zo hoog dat ik van ellende een paar sportsokken aan moest trekken, want ze liggen verder allemaal in de wasmand. Gelukkig had mijn vrouw een was in de machine gedaan (uit barmhartigheid naar mij toe, de schat), dus gisterenavond zag ik verlossing. Vlak voor ik naar bed ging bedacht ik me dat ik die was wel even op moest hangen als ik vandaag ook droge sokken aan wilde.

Zo gezegd. Maar wat ik ook uit de machine trok, geen sokken. Babypakjes, een douchemat, wat panty’s, t-shirts die ik nu niet draag omdat het winter is… maar geen sokken. Een lichte paniek maakte zich van mij meester. Moest ik dan 2 dagen dezelfde sokken dragen? Teh horror! Bedroefd en nerveus ging ik slapen.

Vanmorgen bedacht ik mij dat er nog een wasmand stond met schone was. Daar had ik gisteren al vluchtig in gekeken maar niks gezien. Maar dit was crisis! Op mijn knieën begroef ik mijn handen in de schone was en sloeg aan het spitten.

Er kwam een sok tevoorschijn. En nog een. Maar het waren verschillende, dat kon niet. Verder spitten. Hé, had ik die niet net ook? Is het…? JA! Een paar!

Ik pompte mijn vuist in de lucht. Alsof ik het winnende koffertje geopend had, met mijn laatste pijl de 10 geschoten had die ik nodig had, alsof Feyenoord in de laatste minuut de landstitel won. Als He-Man wilde ik ze in de lucht houden en roepen “I HAAAAAVE THE SOCKS!”

Ik kon wel janken van blijdschap.

, ,

Comments are closed.